Hledáte místo, kam vyrazit s dětmi o víkendu na výlet třeba na kole, dobře se najíst a užít si chvilky pohody? Zkuste restauraci Za Mostem na Mostkách v těsné blízkosti místního přírodního koupaliště s kempem. Velkou tradiční restauraci si již před 13 lety koupili 2 kamarádi z Bílé Třemešné - pánové Milan Janeba a Ladislav Krebs. Spolu s nimi zde po celou dobu "válčí" i kuchař Karel Volf a pomáhají i členové rodiny. Je moc dobře vidět, že šlapající tým se prostě nemění.
FOTOGALERIE - Restaurace a penzion Za mostem na Mostkách vaří hotovky i o víkendu
Milan Janeba je pro provozování restaurace ten nejpovolanější - jednak je vyučený kuchař, ale po vyučení si dodělal ještě střední ekonomickou školu. Zastane tak v podniku všechny role. Na dotaz, co dělá nejraději, odpovídá bez váhání: nejraději je v kuchyni, ale dělá vše co je zrovna potřeba a často se s ním setkáte i na place. Nikdy se vám nestane, že byste v restauraci nenatrefili alespoň jednoho z majitelů.
ČESKÁ KUCHYNĚ
Restaurace Za Mostem rozhodně není je vesnická putika, kam se chodí na 4 kousky a do postele. Ba naopak. Vaří se tu mimo letní sezonu celkem 50, v turistické sezoně až 120 jídel denně a k tomu je nutné připočítat i rozvoz cca 80 jídel po okolních obcích - od Bílé Třemešné až po Vidonice.
Restaurace je celá nově rekonstruovaná a pečlivě udržovaná. Majitelé si zakládají na kvalitní české kuchyni s pořádnými porcemi jídla. Vaří zde například tradiční svíčkovou, vepřové výpečky a další podobná jídla. Podle sezony vždy od 3 do 10 jídel denně. Máte-li 2 děti, bez problémů vám jednu porci rozdělí na 2 talíře. Tak jako jinde nabízejí i v Čechách nadmíru oblíbený smažený sýr. Nechávají si ale dovážet kvalitní pořádně velké cihly, které si sami obalují a smaží. Žádný předsmažený polotovar z velkoobchodu.
HOTOVKY I O VÍKENDU
Hotová jídla v ceně okolo 80 - 90 Kč zde najdete i o víkendu, což ocení zejména větší rodiny, které si nemohou dovolit utratit tisíce za víkendový rodinný oběd. O víkendu však k hotovkám vždy přibude nějaká speciální akce - například vepřové, či zvěřinové hody. Po večerech vám na stole přistane ale i minutkový jídelní lístek, kde si můžete dopřát takové parády jako jsou grilované steaky, panenka, játra na roštu, ale i OTESÁNKŮV TALÍŘ z nejrůznějších druhů masa a se zeleninou. Příznivci zdravé výživy dostanou i salátový talíř, popřípadě zeleninový salát s kuřecími medailonky. Děti jistě ocení dětský pohár s lentilkami, pohár s horkou čokoládou, či horkými malinami.
NÁPOJE
Na čepu zde mají Krakonoš 12, Kozla 11 a Plzeň, kterou si přejí zejména turisté z Německa, Holandska, ale samozřejmě i Češi, kteří nemají náladu poznávat místního Krakonoše. Na péči o pivo si zde opravdu zakládají. Pozvali si totiž sládka z Plzně, aby je proškolil, jak o Plzeň správně pečovat, jak ji točit a vše okolo. Nealko mají tradiční a takřka vždy vyhrává točená Kofola.
OTVÍRACÍ DOBA - DENNĚ
Jestli se ptáte, kdy mají otevřeno, tak stále - každý den od 11 do 22 hodin! Nikdy se nespletete. Zavírací dny jsou jenom Vánoce a Velikonoce, jinak se pravidelně střídají.
ZÁBAVA PRO DĚTI
Pro dobrou náladu dospělých je potřeba se důkladně postarat o děti! Ty malé se vyřádí na místní velké zahradě vybavené houpacím lanem, krásnou sestavou dětského hřiště a retrohoupačkami. Větší děti mohou rodiče pustit o pár metrů dále do obce, kde je opravdu parádní dětské hřiště s workoutem a naprosto jedinečný skatepark, který je nejlepší v celém širokém okolí a kam se sjíždějí skejťáci, koloběžkáři a kolaři doslova z celého kraje. Nesmíme samozřejmě zapomínat i na klidný kemp s přírodním koupalištěm, který je doslova za domem.
OBROVSKÝ SÁL PRO SPOLEČENSKÉ AKCE
V restauraci je opravdu velký rekonstruovaný sál, kde se konají nejrůznější společenské akce. Obecní i firemní plesy, pravidelné vystoupení NA STOJÁKA, občas koncerty atp. Když je plno, tak je v sále až 120 lidí a jedinečná atmosféra. Specialitou je každý rok v květnu velký turnaj v mariáši, kde se sejde na 60 hráčů z celé republiky.
OKOLÍ RESTAURACE
Restaurace sousedí přímo s kempem a koupalištěm a je na nádherné trase z Pecky po vršcích místních kopců po modré. Jen je potřeba u hájovny nad obcí uhnout ze značené cesty, která jinak vede na nádraží. Nádraží můžete využít pro jednu cestu na kole. Návrat z Mostek do Dvora Králové je pak náramná pohoda. Také Zvičina je odtud coby kamenem dohodil. Pokud se na Zvičině nedočkáte jídla, což není nic výjimečného - sedněte na kolo a fofrem dolů do Horní Brusnice a přes malý kopeček na Mostka - restauraci opravdu neminete. Chcete-li si dobré jídlo opravdu zasloužit, vydejte se podle přehrady až do Debrného a vystoupejte si po žluté turistické značce jeden z nejdrsnějších stoupáků našeho regionu. Odměnou vám ale nebude pouze jídlo v restauraci, ale i překrásná zákoutí Souvratě a Předního Mostku.
PENZION
Je to 3 roky, co se majitelům podařilo zrekonstruovat celý vršek objektu a vybudovat zde několik moderních plně vybavených pokojů a 2 krásné apartmány.
SALONEK A PRACOVNA
Potřebujete-li klid na práci, tak pro tu je v restauraci a penzionu Za Mostem vhodné prostředí. Je zde zavedený otevřený WI-FI internet a pro uzavřené jednání poslouží salonek. Ten je samozřejmě možné využít i na uzavřené oslavy, setkání a párty.