Vyhledej
Velká cena Podkrkonoší > Sport

Čtvrté a páté místo si přivezl OCR team Sokola Dvůr Králové z Mistrovství České republiky v Lanškrouně

Redakce / 8.05.2023
Na letošní Mistrovství ČR v překážkovém sportu vyrazila reprezentace Dvora Králové v počtu 14ti super závodníků. Sice bez medailové obhájkyně Anežky, ale rozhodně nikoliv bez medailových ambic, protože hned několik jich patří mezi nejlepší závodníky ve svých kategoriích.

FOTOGALERIE - Čtvrté a páté místo si přivezl OCR team Sokola Dvůr Králové z Mistrovství České republiky v Lanškrouně

Do Lanškrouna jsme se vypravili už v pátek, kdy závodili junioři a mladší pomáhali jako dobrovolníci. Druhý den naopak jako dobrovolníci pomáhali junioři a závodily děti do 13 let. Večer si pak trojka statečných kluků dala i dospělácký závod ninja na 100m. 

Junioři

Mistrovství republiky začalo v pátek Juniorskou tratí dlouhou 3km prošpikovanou neuvěřitelným počtem 45 překážek všech možných typů a náročností zkrátka zničí každého. Do cíle se probojovala ani ne polovina všech startujících a z našich borců se to povedlo Tomášovi Erbanovi a to dokonce na úžasném pátém místě!! Druhým hrdinou naší party je Michal Lukáš, který se prostě nechtěl vzdát a na jedné z posledních překážek strávil snad 45 minut a nakonec se mu to také povedlo a byl na 14 místě posledním, kdo má ve výsledkové listině zapsaný čas. Matěj Holan přišel o poslední z náramků (trest za nepřekonání překážky) bohužel na předposlední překážce těsně před stadionem. Děvčat do cíle dorazilo z celého startovního pole pouze 5! A naše Adélka Rozinková, Anička Lašová, Anežka Piklová a Terka Grusová své náramky také bohužel nechaly na některé z mnoha náročných překážet. Přesto (i přes dlaně zkrvavené sedřenými mozoly - Terezka) dorazily do cíle a statečně se utkaly se všemi překážkami. 

děti 10 -13

Druhý den odpoledne závodily všechny dětské kategorie. První z našich na trať vyběhl Jonáš Dušek a vybojoval devatenácté místo. Následovaly Kája Lukášová, která získala krásné 11. místo a Ema Erbanová s rozdílem pár vteřin 12. místo. Ve stejné kategorii vybojovala krásné páté místo ještě Anička Dubenecká z Miletína, která s námi občas trénuje v naší OCR aréně. 

děti 7 - 9 let

Vyzkoušejte si podobné závody u nás ve Dvoře Králové již tuto sobotu. Registrujte se do úterý 9. květnaTahle kategorie byla vždy hlavně o zábavě a získání lásky k tomuto krásnému sportu. A to se letos změnilo. I pro malé děti byla připravena dráha, která nic neodpouští a je zkrátka potřeba mít za sebou poctivé tréninky. A tak bylo na trati vidět nejen nadšení a zápal, ale i smutek, slzy, mnohdy i nějaký ten vztek. Je to ale Mistrovství republiky a není tu místo pro nějaká ořezávátka. A právě v této kategorii se urodil nejlepší výsledek závodnice našeho týmu. A to krásné čtvrté místo Emči Hažvové. Je jasné, že brambora nepotěší a tak byla Emča trochu nevrlá. Ale snad už to přešlo. Amálka Martínková opět bojovala jako lev a bylo z toho krásné desáté místo. Amálka Zaoralová a Štěpán Karban si však vybrali pořádný hrnec smůly a tak se počáteční nadšení a obrovský zápal proměnil zejména u Amálky Zaoralové v slzičky smutku. Ani jeden z nich se ale nevzdal a dlouhé minuty na jedné z posledních překážek bojovali, aby nemuseli obětovat drahocené náramky. Jestli je to trápení před koncem závodu od gladiátorského závodění neodradí, tak se určitě příští rok vrátí ve velkém stylu a vybojují krásné umístění!!

NINJA 100m 

Závěr soboty patřil nejkratšímu a nejrychlejšímu závodu. Zde nebyla kategorie pro děti, či juniory a tak se Matěj, Tomáš a Michal museli porvat s kompeltní chlapskou OCR špičkou. Nejlépe se dařilo Tomášovi Erbanovi, který ve svém rozběhu porazil 2 dospělé borce a nakonec získal parádní 25. místo. Michal i Matěj se s tratí prali statečně, ale oba skončilo zhruba v polovině trati. I tak to byla úžasná zkušenost a příslib do dalších roků. Ani jeden ze v konkurenci dospěláků nemá za co stydět. 

Honza Holan

Související články
Královédvorský KING KONG - Závody pro milovníky tradiční opičí dráhy
Vaše komentáře

Přečteno 333x
 
Kontakt

VELKÁ CENA PODKRKONOŠÍ

Sobota 13. května 2023

Sportovní hala Strž
Dvůr Králové nad Labem

PROPOZICE KE STAŽENÍ ZDE

INTERNET
splh.kralovedvorsko.cz/
www.světšplhu.cz
FB:
Facebook.com/OCRteamDK

KONTAKTY
Jiří Schreiber - 603 275 329
schreiber.sokol.dk@seznam.cz 
Jan Holan -
732 521 835
jan.holan2013@gmail.com

UBYTOVÁNÍ
Sokol
- chlapci tělocvična, děvčata gymnastický sál

STRAVOVÁNÍ
Bistro v areálu sportovní haly

CENY PRO NEJLEPŠÍ
První 3 v každé kategorii dostanou diplomy, medaile a věcné ceny.
Elitní kategorie muži a ženy budou mít i finanční odměnu.

LOSOVÁNÍ NEJLEPŠÍCH CEN
U dětských kategoriíí budeme nejlepší ceny losovat. 
18.10.2022 - Ustavující zastupitelstvo bylo ve Dvoře Králové posunuto ze čtvrtka 20. října na pondělí 24. října 2022 od 16 hodin v Hankově domě.
11.10.2022 - Ve středu 12. října odpoledne bude probíhat údržba telefonní ústředny ve dvorské nemocnici. Může se tedy stát, že se tam v tuto dobu nebudete moc dovolat.
29.08.2022 - Na konci srpna navštívil Safari park letos již půl milióntý návštěvník.

Kalendář akcí