Vyhledej
Velká cena Podkrkonoší > Sport

Ve Dvoře Králové nad Labem se letos zrodila veleúspěšná parta Gladiátorských závodníků

Redakce / 20.12.2021
Přes překážky ke hvězdám! To je heslo, které mají na krásných modrých dresech královédvorské děti, které se v roce 2021 s velkými úspěchy účastnili nejrůznějších překážkových, jinak také OCR závodů (z anglického Obstacle Course Races).

FOTOGALERIE - Ve Dvoře Králové nad Labem se letos zrodila veleúspěšná parta Gladiátorských závodníků


Kombinace běhu a nejrůznějších překážek, to je pro děti radost a zároveň obrovská výzva. Výhodou je perfektní zajištění překážek řadou dobrovolníků, kteří nejmenším dětem pomohou a větší děti povzbudí a dbají o bezpečnost. Pokud se dětem překážku nepodaří zdolat, dělá se tzv. handikep, což jsou například dřepy, či angličáky. 

V každém případě však KAŽDÝ závodník dorazí do cíle a obdrží překrásnou medaili. A to je důvodem, proč ve velké gladiátorské partě mohou být děti rychlé a šikovné a zároveň děti, kterým závod trvá o poznání déle. Závod si užijí prostě všichni a případná podiová umístění jsou krásným bonusem navíc. 

Malé děti běží 1 km, velké děti běží 2 km a mají těžší překážky. Na každých závodech tak vždy nejdříve malé děti fandí velkým, které startují dříve. A velké děti po svém závodě běží ještě s malými a na trati je povzbuzují. Každé z dětí tak na závodech i s prohlídkou trati naběhá mezi 4 až 7 kilometry a ani si to neuvědomují.

Královédvorské děti ale na závodech, kde mnohdy startuje i 600 dětí nejsou jen do počtu. Ba naopak! Často se díky všestrannostnímu sokolskému tréninku rvou se specialisty z OCR klubů o umístění na podiu. 

Už několikrát se podařilo ve vítězství proměnit vůbec první start! To se podařilo Emě Hažvové, Tomáši Erbanovi a Honzíkovi Seifrtovi. 

Medaile pravidelně vozí i Anežka Holanová, které se dokonce podařilo v srpnu vybojovat v Klatovech titul Mistryně republiky. Terezka Grusová, Kája Lukášová a Matěj Holan se pravidelně umísťují do desítky a určitě jim to taky brzo cinkne! 

Obrovské zlepšení za rok na závodech zaznamenaly Barbora Ježová, Ema Erbanová, Amálka Martínková, Kačka Vlčková, Anežka Piklová, Sofinka Šturmová, Kačky Karbanová a Schreiberová, Dan Voborník, Jasmína Alsofy, Saša Řehořová, sestry Poloprudské, celý klan Štěpánů, kluci Portychovi a Hubálkovi a další a další. 

Moc děkujeme královédvorským firmám ART Hostel, Rybárna Flek, Martin Fröde, Rodos V+J, AvatechJuta a Bio for you za příspěvek na výrobu dresů, které náš tým vystřelily mezi nejviditelnější týmy na tratích a díky kterým si děti uvědomují, že jsou tým, za který je prima bojovat! A hlavně děkujeme všem trenérům a trenérkám v Sokole, že děti tak skvěle připravují!

Krásné dresy s motivy sportujících dětí od rakouského malíře Karla Wilhelma Diefenbacha si může objednat každý sportovec ze Dvora Králové a rozšířit tak partu Dvoráků na závodech :-)
Nyní vyrobené dostupné kusy oblečení najdete v galerii zde (v případě zájmu volejte tel.: 732 521 835)

Jak dresy vznikly, to najdete zde.

Jan Holan - organizátor cest na závod

Podívejte se na video z posledního závodu sezony:

Související články
Sokolské ohlédnutí za rokem 2021
Královédvorští gladiátoři přivezli bronzovou medaili z Mistrovství České republiky v OCR
Nový sportovní oddíl ve Dvoře Králové nad Labem OCR - překážkové sporty
Královédvoráci si přivezli z Gladiátor race v Holicích 3 medaile!
Ve středu 6. září je den otevřených dveří v OCR areně. Přijďte si z dětmi zkusit, zda by je bavil překážkový sport
Vaše komentáře

Přečteno 741x
 
Kontakt

VELKÁ CENA PODKRKONOŠÍ

Sobota 13. května 2023

Sportovní hala Strž
Dvůr Králové nad Labem

PROPOZICE KE STAŽENÍ ZDE

INTERNET
splh.kralovedvorsko.cz/
www.světšplhu.cz
FB:
Facebook.com/OCRteamDK

KONTAKTY
Jiří Schreiber - 603 275 329
schreiber.sokol.dk@seznam.cz 
Jan Holan -
732 521 835
jan.holan2013@gmail.com

UBYTOVÁNÍ
Sokol
- chlapci tělocvična, děvčata gymnastický sál

STRAVOVÁNÍ
Bistro v areálu sportovní haly

CENY PRO NEJLEPŠÍ
První 3 v každé kategorii dostanou diplomy, medaile a věcné ceny.
Elitní kategorie muži a ženy budou mít i finanční odměnu.

LOSOVÁNÍ NEJLEPŠÍCH CEN
U dětských kategoriíí budeme nejlepší ceny losovat. 
Kalendář akcí